RENESANSNI FESTIVAL POVOD JE JOŠ JEDNOJ MEĐUNARODNOJ SURADNJI

Proteklog su vikenda djelatnici Turističke zajednice grada Koprivnice posjetili srednjovjekovni gradić Friesach u Austriji s ciljem širenja internacionalne mreže partnera.
Naime ove godine Renesansni festival je posjetio g. Heinrich Gressel – projektni manager povijesnih manifestacija u Kärtnenu u Austriji te je oduševljen viđenim ponudio suradnju između austrijske i hrvatske manifestacije te je pozvao autora i organizatora Renesansnog festivala na srednjovjekovni  božićni sajam u Austriju u Friesach, a istodobno i na sastanak u vezi suradnje. Konkretno, riječ je o povezivanju dvije povijesne manifestacije sa svrhom obostranog učenja na primjerima dobre prakse te razmjeni sadržaja i atrakcija prilikom provedbe projekata. Direktor Renato Labazan susreo se s gradonačelnikom bogatog i razvijenog gradića Friesacha, Josefom Kronlechnerom koji je u par navrata izrazio zadovoljstvo potencijalnim partnerstvom te Renesansnom festivalu nadjenuo epitet ne „groß“ već „gigantisch“ projekt. 
Kuriozitet ove suradnje je da je direktor Labazan benchmarkirao povijesni event u Friesachu prije 6 godina koji je generirao neke sadržaje Renesansnog festivala, a sada je Renesansni festival dosegao nivo etablirane europske manifestacije iz koje brojne razvijene zapadne zemlje uče i žele razviti partnerski odnos.
Također je bilo riječi o mogućoj suradnji putem EU fondova, a naročito programa Alpe Adria Alliance, kojeg su oba partnera članovi, a koji je prošle godine podržao Renesansni festival.