Renesansni festival predstavljen na međunarodnom kongresu povijesnih gradova u Solinu

Renato Labazan, autor Renesansnog festivala 22. je ožujka na međunarodnom povijesno-turističkom kongresu u Solinu uz eminentne povijesne i turističke stručnjake/predavače iz Velike Britanije, Grčke, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, BiH te Hrvatske predstavio organizacijske alate uspješnosti koprivničkog povijesnog spektakla.

Iznimna je čast biti primjerom dobre prakse  iz turistički nerazvijenog dijela Hrvatske uz bok svjetskim (Stonehenge u Velikoj Britaniji, grčki lokaliteti, Budimpešta) i europskim destinacijama (Stobi u Makedoniji, Budva, Split, Trogir, Solin, Vinkovci i dr.)  s bogatim kulturno povijesnim resursima. Predavanje je bilo usmjereno prema povjesničarima, muzealcima, arheolozima te turističkom sektoru i  sjajno je prihvaćeno uz brojna pitanja, pohvale i kontakte oko organizacije predavanja u drugim sredinama.

Uz predavanje, direktor Labazan sudjelovao je i u panelu na temu „Manifestacije – alat interpretacije i promidžbe povijesnih gradova i lokaliteta“.

Zanimljivo je da se Koprivnica ne može svrstati u red svih tih povijesnih gradova i lokaliteta, ali je na kartu povijesnih gradova i dobrih turističkih interpretacija ušla upravo zahvaljujući kvaliteti sadržaja, organizaciji i posebnosti Renesansnog festivala.